Ingrid Hovelynck

PSYCHOLOOG NIP

Coach

Leven moet je zelf doen. Dat wel. Maar soms is een beetje steun wel prettig of nodig.
Iemand die je

  • helpt bij het krijgen van zelfvertrouwen
  • inzicht geeft hoe om te gaan met emoties
  • helpt bij het maken van keuzes, gericht op school, studie, werk of in privésituaties
  • helpt een burn-out te voorkomen, of achter je te laten

Dat geldt zowel voor volwassenen als voor jongeren en kinderen (vanaf ca 9 jaar). 

Een volwassene daag ik graag uit om kritisch na te denken over de eigen keuzes of gedachten. Samen zoeken we naar hulpmiddelen die passen bij de coachee en die helpen om weer zelf het heft in handen te nemen.

Het doel is dat de coachee beter kan omgaan met stress, meer voldoening ervaart, herstelt van een eventuele burn-out of die er juist mee voorkomt.

Coaching voor kinderen kan nuttig zijn wanneer de jongere/ het kind zich niet kan concentreren, weinig zelfvertrouwen heeft, iets naars heeft meegemaakt, slecht slaapt, snel boos wordt, niet kan kiezen, of wanneer uw kind niet lekker in z’n vel zit en u hem of haar een steuntje in de rug wilt geven. 

Ik ga uit van wat goed gaat. Hoe kun je dat gebruiken om je coachvraag te beantwoorden?
Ik ben opgeleid en gecertificeerd door ArboNed om als executive coach mensen te coachen volgens de methode ‘coachen naar bevlogenheid’. Bevlogenheid is met energie en toewijding doen waar je voor staat. 
Ik heb de licentie om het spel 'Coachee' te gebruiken.

Coachees zeggen:
Ingrid verstaat de kunst om steeds op een positieve manier samen met mij te blijven zoeken naar iets dat voor mij werkt. ‘Als een bepaalde oplossing niet werkt, moeten we verder zoeken naar iets dat wél werkt’.

Ze heeft mij geleerd om op een andere manier te kijken naar mezelf, naar hoe ik te werk ga en hoe ik gewoonlijk op dingen reageer. Zo bood ze me diverse keren een echte eye opener. Dit zijn punten waarmee ik nu zelf verder kan.

Het traject gaf mij inzicht in hoe met de 'lastige' mensen om te gaan, mijn patronen in te werk zien (en ze doorbreken als ze niet zo handig zijn!) en de levensthema's waar ik nu mee bezig ben. Heel fijn dat die ruimte er was.