In 1987 studeerde ik af als organisatiepsycholoog en ergonoom. Daarna werkte ik bij verschillende bedrijven als organisatieadviseur en personeelmanager. Ondertussen volgde ik de post-doc opleiding tot organisatieadviseur bij SIOO.

In 1997 richtten Herbert Korbee en ik ‘Korbee & Hovelynck, psychologen in infrastructuur’ op. Vanaf het eerste uur zijn we betrokken bij projecten waarbij we overheden en burgers tot elkaar brengen (HSL-Zuid, reconstructies van wegen, beleid in de watersector). Onze rol is steeds: vanuit de verschillende belangen komen tot een aanpak die door alle betrokkenen begrepen en geaccepteerd wordt. 

Vanuit dat werk was het een kleine stap om mediator te worden. Als mediator begeleid ik mensen die met elkaar in conflict zijn en die een werkbare oplossing zoeken. 

De één op één benadering in mediation beviel mij zo goed, dat ik mij vervolgens ben gaan bekwamen in individuele coaching. Ook hier geldt voor mij: eerst zoeken naar wat mensen echt belangrijk vinden, dan zoeken naar een aanpak die echt past bij de persoon.

Als psycholoog in infrastructurele projecten, als (team)coach, als facilitator of als mediator, steeds stimuleer ik mensen om zich bewust te worden van wat zij écht belangrijk vinden, wat goed gaat, waar ze goed in zijn en hoe we dat kunnen benutten om het vraagstuk waarvoor we staan aan te pakken.